Sretan kraj potrage u dalmatinskom kršu

 

 

U srijedu 09.08. u večernjim satima na dežurni mobitel HGSS stanice Šibenik stigao je poziv od centra 112 u kojem nas obavještavaju da je u selu Mravnica, na samom istočnom rubu Šibensko-kninske županije nestala ženska osoba rođena 1962. godine.

 

  12.08.2023, 23:16   •     HGSS Stanica Šibenik

Prema informaciji osoba je nestala dan prije i zadnja točka viđenja bila je na rubu sela gdje se susrela sa svojom sumještankom kojoj je rekla da ide u mjesto Boraja. Put do Boraje ide preko brda Glunča i Glečica, krševit je i teško prohodan. Sumještanka ju je pokušala odgovoriti od nauma ali bez uspjeha. Kako se nije pojavila u Boraji niti se vratila kući mještani su je pokušali naći. Nakon neuspjelog traganja, u srijedu navečer obaviještena je policija i HGSS stanica Šibenik. Na teren izlazi pet spašavatelja sa bespilotnom letjelicom opremljenom kamerom za noćno traganje. Do 4 sata  pregledavaju se stazice koje vode  preko brda u Boraju al bez uspijeha.

U četvrtak se potraga nastavlja te se uključuje i potražni tim (čovjek i pas) i djelatnici policije. I dalje se pregledavaju staze koje vode po padinama brda te neke zanimljive točke.

Kako i dalje nema rezultata potraga se nastavlja u petak te se uz sav raspoloživi HGSS-ov resurs potrazi priključuju i vatrogasci DVD Perković. U poslijepodnevnim  satima policija doznaje da je osoba u utorak, na dan nestanka viđena na putu prema Primorskom Docu te se potraga premješta u zaseok Ukići. Uskoro se potrazi priključuju i članovi HGSS stanice Split te se do noćnih sati pregledava teren uz cestu međutim bez rezultata. Istu večer kad su spašavatelji već bili u svojim bazama i planirali nastavak potrage za subotu od policije dobivamo obavijest da se nestala osoba, iznemogla i dehidrirana nakon četiri dana provedena lutajući dalmatinskim kršem pojavila u Boraji kod svoje poznanice.

Ta je vijest sve sudionike ove zahtjevne i teške trodnevne potrage uvelike razveselila.

 

 
0
KOMENTARI: