Višednevna potraga HGSS stanice Šibenik okončana tužnim pronalaskom

 

 

U petak 23.06. na području grda Šibenika nestala je starija žena.

 

  29.06.2023, 00:19   •     HGSS Stanica Šibenik

Netom što su došli svojim kućama nakon trodnevne akcije vezano za pad helikoptera u kanjonu Čikole gdje su spašavatelji HGSS stanice Šibenik bili angažirani, u večernjim satima petka 23.06. na stanični mobitel stiže im poziv da je u gradu Šibeniku u gradskom predjelu Meterize ranije tog dana nestala starija ženska osoba. Za kratko vrijeme ponovno se okupljaju te izlaze na teren u potragu. Po saznanjima policije žena se nalazi negdje u krugu gradskih četvrti Meterize, Jurasi i Šubićevac. Te su četvrti na rubnim dijelovima grada te se potraga vodi istovremeno u urbanom dijelu i na okolnim brdima. Nešto iza pola noći stupa se u telefonski kontakt sa izgubljenom osobom ali zbog njezine bolesti koja je iz spektra demencije to ne daje nikakvih rezultata. Na kasnije telefonske pozive osoba više nije odgovarala.

Potraga traje cijelu noć te se nastavlja bez prekida u subotu.  Kako se dolazi do novih saznanja tako se mijenja i fokus pretrage. Uskoro se pridružuju kolege iz raznih stanica, a u narednim danima angažirani su i vatrogasci te naravno policija sa kojom se od početka potrage usko surađuje.

Pretraga terena tako ide iz dana u dan te konačno danas 28.06. udaljeni pilot bespilotne letjelice HGSS stanice Šibenik na krševitom djelu gradske četvrti Meterize uočava osobu. Do nje dolaze zemaljske snage te konstatiraju da je nažalost preminula. Obitelji i prijateljima pokojnice izražavamo iskrenu sućut.

U ovoj akciji osim ljudi na terenu korišteni su resursi OBS-a (odjel bespilotnih sustava)HGSS-a,  potražni timovi (čovjek i pas) te se konzultiralo sa Odjelom za potrage i lavine i Odjelom za voditelje potraga HGSS-a. Također svoj obol dali su i vatrogasci raznih vatrogasnih postrojbi sa ovog područja te građani koji su dojavili neke bitne podatke o kretanju nestale osobe.

 

 
0
KOMENTARI: