Potražna kuja Beta otrovana tijekom redovitog treninga

 

 

Tijekom redovitog treninga naša potražna kuja Beta otrovana namjerno postavljenim mamcem za mesojede u zaleđu Vodica.

 

  28.04.2018, 08:50   •    

U utorak 24. travnja 2018. godine tijekom redovitog treninga potražnih pasa i kondicioniranja, naša vrijedna kuja Beta se otrovala namjerno postavljenim mamcem u zaleđu Vodica od strane od nepoznate osobe ili više njih.

Beta je naš vrijedan resurs koji je do sada sudjelovala u brojnim potragama, kako u Šibensko – kninskoj županiji tako i u čitavoj Hrvatskoj, sa nekoliko iznimih pronalazaka. Osim toga, školovana je za pretrage za nestalim osobama u ruševinama.

Školovanje potražnog pasa traje njegov cijeli život kako bi ostao u visokoj pripravnosti za izvanredne situacije. Za životinju izuzetno naporan posao, a za obavljanje takvog posla mora biti u izuzetnoj dobroj tjelesnoj kondiciji i zdravstvenom stanju.

S toga, iako se Beta oporavlja, neizvjesno je da li HGSS Stanica Šibenik, a s tim i cijela županija, ostaje bez tako vrijednog resursa u spašavanju ljudskih života.

Apeliramo na postavljače mamaca sa otrovom za mesojede da se sa prirodom i njenim stanovnicima odnose sa respektom kakvog zaslužuju, te da prestanu sa takvom praksom!

Prijava protiv nepoznatog počinitelja podnesena je MUP-u.

Galerija Potražni psi HGSS Stanice Šibenik

 

 

 

 
0
KOMENTARI: