Nacionalni dan HMS Šibenik i Kongres HMP u Vodicama

 

 

Hrvatski sabor je 2013. godine proglasio 30. travnja Nacionalnim danom Hitne medicinske službe (HMS), čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje djelatnost i dostignuća HMS-a približiti svojim građanima.

 

  02.05.2018, 07:47   •     HGSS Stanica Šibenik

Središnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a svake se godine održava u drugom gradu. Ove godine grad domaćin je grad Šibenik. Bogatom programu obilježavanja koji je započeo u 25. travnja 2018. u 11:30 sati ispred katedrale sv. Jakova, a završio u popodnevnim satima Svečanom Akademijom u HNK Šibenik, uz visoke državne i županijske uzvanike nazočili su i predstavnici HGSS Stanice Šibenik.

Djelatnici HMS-a iz svih dijelova Hrvatske, tijekom prijepodneva na Obali dr. Franje Tuđmana proveli su edukacijske programe kojima su djelatnost i dostignuća HMS-a približili građanima. Zainteresirani su mogli razgledati vozila HMS-a i dobiti praktične savjete o načinima postupanja u slučajevima kada je izravno ugrožen život ili narušeno zdravlje.

27. travnja 2018. godine, u Vodicama je u sklopu Kongresa hitne medicine, dr. Antonija Žanić iz Splita održala predavanje na temu suradnja HMS i ostalih interventnih službi, gdje je prikazala prezentaciju ‘Prikaz slučaja spašavanja i zbrinjavanja unesrećenih u pomorskoj nesreći na kornatskom arhipelagu’ u kojoj su u mjesecu listopadu 2017. godine sudjelovali timovi HMP i članovi HGSS Stanice Šibenik kao primjer dobre suradnje operativnih interventnih  snaga. 

 

 
0
KOMENTARI: