Intervencije na Kupresu i Rogoznici

 

 

Za HGSS Stanicu Šibenik nema odmora. Sudjelovali su u dvije akcije spašavanja. Jedna na Kupresu , a druga u zaleđu Rogoznice.

 

  13.01.2020, 13:37   •     HGSS Stanica Šibenik

Dana 04.01.2020. na skijalištu na Kupresu, prilikom skijanja dva člana HGSS Stanice Šibenik  čuli dozivanje u pomoć. Brzom reakcijom pristupili su unesrećenom i zatekli osobu u nesvijesti. Prilikom pada sa ski boarda-a, unesrećeni je izgubio svijest, te mu je pružena pomoć. Jedan član je imobilizirao glavu, dok je drugi skidao board kako bi ga okrenuli u bočni položaj. Unesrećeni je polako došao  svijesti, te je ubrzo  stigao  zaposlenik skijališta sa motornim sanjkama, te je unesrećeni hitno transportiran  kako bi mu se pružila daljnja liječnička pomoć.

 

U subotu 11.01.2020. HPK Sv. Mihovil podružnica Rogoznica povodom svog  rođendana organizirala je izlet na Lenik 381m. Na izletu je bilo dosta ljudi te su se uz laganu šetnju popeli na vrh. Pri spuštanju jedna se osoba spotaknula te je pri padu udarila glavom od stijenu. U pomoć su joj odmah pristigli članovi HGSS Stanice Šibenik koji su sudjelovali na izletu te članovi HPK Sv. Mihovil i sanirali ozljedu. Osoba se mogla samostalno kretati te je uz pratnju došla do obližnje prometnice te je prevezena na daljnu medicinsku skrb.

 

 
0
KOMENTARI: