Blagdanska potraga u Rogoznici

 

 

U općini Rogoznica u petak 23.12. nestao je stariji dementni muškarac.

 

  24.12.2022, 19:09   •     HGSS Stanica Šibenik

Dežurna spašavateljica HGSS stanice Šibenik dobia  je poziv od centra 112 u 13:10 te se dvanaest  spašavatelja sa tri bespilotne letjelice i potražnim timom (spašavatelj i pas) uputilo na zadnju točku viđenja. Saznalo se da je osoba oko 9:30 viđena u samom mjestu i da se nije vratila kući.

Kako je ista osoba nedavno nestala i uspješno pronađena spašavatelji su bili dobro upoznati sa terenom i ostalim pojedinostima važnim za potragu. Pristupa se pretrazi terena tehnikom „bike wheel“ tj. brzom pregledu putova kojih na ovom području ima dosta. Svi resursi su u potrazi ali osobu se ne pronalazi te se u 22:30 prestaje sa pretragom i planira nova za sutra 24.12.

U subotu se nalazimo u 8 sati u Rogoznici i nastavljamo potragu. Kako se traga i na urbanom djelu pregledavaju se ulice i dvorišta kuća. Ubrzo u 11:30 spašavatelj  javlja u bazu da je potražni pas Tunja pronašla osobu na Debelom rtu, brdu iznad  Zmajevog oka. Nestali je pothlađen pa ga spašavatelji zbrinjavaju  te ga transportiraju do baze gdje je predan timu HMP na daljnju obradu. Zadovoljni zbog uspješnog pronalaska spašavatelji  i Tunja  se vraćaju kućama na zasluženu proslavu blagdana.

 

 
0
KOMENTARI: