Dežurstva HGSS stanice Šibenik

 

 

U proteklom periodu spašavatelji HGSS stanice Šibenik obavili su dežurstva na nekoliko sportskih događaja.

 

  01.05.2024, 19:27   •     HGSS Stanica Šibenik

U subotu 20.04. u organizaciji AK Knin održan je drugi Krčić trail. Više od 250 trkača natjecalo se u raznim kategorijama i to 13 km, 21 km te dječjim trkama. HGSS stanica Šibenik osiguravala je trail sa 3 člana te je imala jednu intervenciju u kojoj je zbrinut trkač sa ozljedom skočnog zgloba.

Nadalje, od 23.-27.04, na prostoru Šibensko-kninske županije i Splitsko-dalmatinske županije održana je međunarodna trka motora. Članovi stanice su dežurali organizirani u nekoliko timova na raznim punktovima te imali nekoliko intervencija u kojima su sanirali ozljede te transportirali unesrećene do najbliže zdravstvene ustanove.

Također, dežuralo se i 28.04 i to na 24. XCO CROATI CUP u Vodicama. Više od devedeset biciklista utrkivalo se na stazi Orlov krug gdje je HGSS stanica Šibenik dežurala sa dva tima. Na utrci su imali intervenciju kada je jedan od sudionika pao na strmom dijelu te ozlijedio koljeno i ruku. Spašavatelji su ga zbrinuli i transportirali do tima HMP. Cijelo vrijeme ovih aktivnosti ostali članovi stanice bili su na dispoziciji za druge moguće intervencije.

 

 
0
KOMENTARI: