Večernja potraga u zaleđu Zatona

 

 

Jučer, 10.03. oko 21 sat primamo poziv OKC za pokretanje postupka za traganje i spašavanje na području Zatona.

 

  11.03.2023, 20:03   •     HGSS Stanica Šibenik

Jučer, 10.03. oko 21 sat primamo poziv OKC za pokretanje postupka za traganje i spašavanje na području Zatona. Traži se starija muška osoba, koja se nije vratila sa večernje šetnje po poljima u zaleđu Zatona kod Šibenika. Kako je osoba u zadnjem razgovoru sa obitelji  javila da se ne može vratiti po mraku, te da je izgubila orijentaciju, obitelj, prijatelji i mještani kreću samostalno u potragu, dok istovremeno, zbog brige o zdravstvenom stanju nestale osobe obavještavaju i PU Vodice, jer je komunikacija sa mobitelom prekinuta.Na teren odmah izlaze dva spašavatelja za pretragu pomoću termalne vizije, te 5 spašavatelja raspoređenih po pretpostavljenoj putanji kretanja.

Potraga se završava dolaskom tražene osobe samostalno prijevozom taxi službe iz susjednog mjesta. Naime tražena osoba je izgubila mobitel, a u mraku se orijentirala prema svjetlima te krenula prema njima, gdje je poslije samostalno organizirala prijevoz nazad do kuće.  Teren kojim se kretala je razgranat poljskim putovima i potpuno nenaseljen.

U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo dobru brzu pretragu putova, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti tražene osobe, ova potraga je završila sretno.

Zahvaljujemo dobrom odazivu prijatelja i mještana Zatona za pomoć u pretrazi terena.

 

 
0
KOMENTARI: