Uspješna potraga u Ražinama kod Šibenika

 

 

Danas 14.04.2019. na privatni telefon našeg člana u 15:30 dolazi poziv o nestaloj osobi u prigradskom naselju Ražine u Šibeniku.

 

  14.04.2019, 21:05   •     HGSS Stanica Šibenik

Danas 14. 4. 2019. na privatni telefon našeg člana u 15:30 dolazi poziv o nestaloj osobi u prigradskom naselju Ražine u Šibeniku. Nestala je ženska osoba 90 godina stara koja se udaljila od kuće te je rodbina ne može pronaći. S obzirom da se radi o dementnoj osobi, na teren odmah izlazi 26 članova HGSS Stanice Šibenik sa 3 potražna tima te jednom bespilotnom letjelicom „dronom“. Pregledavao se teren oko kuće, koji je naseljen, prostor oko gradskog groblja te putovi u obližnjim poljima koji vode dalje u nepristupačan teren gdje se po pretpostavkama uputila žena za kojom se tragalo.

Potraga je uskoro dala rezultat te je osoba pronađena u 18:10 tristo metara od kuće u dobrom stanju i bez vidljivih ozljeda. Vozilom HGSS-a osoba je prevezena do svoje kuće gdje je pregledana od strane tima HMP.

Ova potraga je brzo riješena upravo zahvaljujući standardnom operativnim postupku, kojim se HGSS služi u ovakvim i sličnim situacijama te brojnosti spašavatelja na terenu.

 

 
0
KOMENTARI: