Uspješna potraga na Srimi

 

 

U popodnevnim satima 13.04. HGSS stanica Šibenik dobila je poziv za potragu na Srimi kraj Vodica.

 

  14.04.2023, 13:45   •     HGSS Stanica Šibenik

U popodnevnim satima 13.04. HGSS stanica Šibenik dobila je poziv za potragu na Srimi kraj Vodica. Naime, oko 14 sati osoba se udaljila iz svoga doma, a uz to bila je i dementna. Na teren izlazi 13 spašavatelja sa bespilotnom letjelicom i jedan potražni tim (pas+ čovjek). Potraga se odvija na urbanom terenu pa se pregledavaju ulice i dvorišta. Također se pregledavaju specifične točke prema kojima se, po pretpostavkama voditelja potrage osoba mogla uputiti.

U suradnji sa policijom doznajemo u kojem se smjeru osoba kretala te se fokus potrage prebacuje na vodičko naselje Stablinac. Pretraživanje se nastavlja i za vrijeme olujnog nevremena i zalazi duboko u noć.

Kako nema rezultata dogovor je da se nastavlja ujutro kada 5 spašavatelja izlazi na teren. Uskoro smo obaviješteni da je osoba pronađena u naselju Stablinac gdje ju je primijetila i prepoznala stanovnica naselja koja je o nestanku i potrazi bila upoznata preko lokalnog medija tj. internet portala koji je dan ranije izvještavao o ovim događajima. Gospođa je nestalu zbrinula, utoplila i dala joj suhu odjeću te je potom predana timu HMP na daljnju njegu.

 

 
0
KOMENTARI: