Početak radova na izgradnji kuće HGSS Stanice Šibenik

 

 

Danas su u Šibeniku u gradskom predjelu Rokići počeli radovi na izgradnji i rekonstrukciji kuće koja će u budućnosti biti sjedište HGSS Stanice Šibenik.

 

  04.02.2019, 13:43   •     HGSS Stanica Šibenik

Na otvaranju radova, koje izvodi firma Zdravko gradnja d.o.o. bili su nazočni gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić te pročelnik HGSS Stanice Šibenik Mislav Čupić. Obojica su tom prigodom istaknuli obostrano zadovoljstvo suradnjom Grada Šibenika i HGSS Stanice Šibenik.

U projekt se krenulo prije 1,5 godinu kad je potpisan ugovor s Gradom Šibenikom o dugotrajnom najmu te je arhitektonski ured 25,4 mm d.o.o. napravio Glavni projekt sufinanciran gradskim i staničnim novcem te su ishodovane sve potrebne dozvole. Izgradnja i rekonstrukcija podijeljena je u nekoliko faza tako da se u proljeće 2018. krenulo s pronalaženjem izvođača radova za prvu fazu. Taj se proces odužio jer nije bilo lako naći adekvatnog izvođača, a onda smo sklopili ugovor sa građevinskom tvrtkom Zdravko gradnja d.o.o. i sad smo na početku uređenja kuće.

Cjelokupna investicija u konačnici će koštati više oko 2 mil. kuna, a očekivani rok završetka je 2 godine. Projekt će biti financiran od strane HGSS-a i iz sredstava Stanice Šibenik.

Sam objekt je zamišljen tako da osim što će služiti HGSS-u kao baza i mjesto održavanja raznih aktivnosti iz domene preventive i spašavanja, aktivno sudjeluje u društvenim aktivnostima grada i županije jer svojom izgradnjom i opremanjem poslužit će za razna društvena događanja, predavanja, prezentacije i sl.

 

 
0
KOMENTARI: