Nastavlja se intenzivna potraga na Visovačkom jezeru

 

 

Od subote, 24.3. od kasnih večernjih sati traje intenzivna potraga za nestalim maloljetnikom nakon prevrtanja čamca.

 

  29.03.2018, 09:32   •     HGSS Stanica Šibenik

30.3.-2.4.2018. ponedjeljak

Spašavateljima su protekla dva dana jako jugo i kiša otežavale traganje za nestalim mladićem na Visovcu. I danas je, deseti dan od početka potrage, na terenu 10 spašavatelja HGSS-a, uz MUP RH, DVD Dubravica i djelatnike NP Krka koji sa tri čamca temeljito pregledavaju kompletno jezero. Ovisno o mogućim tragovima na područje Visovca pozvati će se i dodatne snage potražnih timova i ronioca HGSS-a.

U proteklim danima na potrazi je bilo angažirano 50 spašavatelja, 3 potražna tima s psima i 7 ronioca HGSS-a, a na terenu je korišten i dubinski sonar. Svakodnevno se čamcima pretražuju obale i površina jezera, a ronioci pregledavaju muljevito dno oko otoka Visovca, čija dubina seže i do 20 metara. Dronovima se iz zraka snimaju na stotine fotografija koje se zatim analiziraju i pregledavaju u svrhu uočavanja mogućih tragova koji bi doveli do pronalaska nesretno stradale osobe. U potragu su uključeni pripadnici MUP RH, DVD Dubravice i Nacionalnog parka Krka. 
Jučer je pretraživano šire područje uvala uzvodno od Skradinskog buka prema otoku Visovcu. Ronioc HGSS-a pregledavao je dno oko cijelog otoka Visovca a dronovima je snimana površina jezera i obala. 
U trenutku  pokretanja akcije ekipe HGSS-a bile su raspoređene na poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Interventni timovi su, odmah po pozivu, hitno poslani na Visovac gdje se beskompromisno i požrtvovno trude učiniti sve u svojoj moći da pronađu nestalu osobu.

29.3.2018. četvrtak

Potraga se nastavlja i danas. 15 spašavatelja iz nekoliko stanica HGSS-a i dalje tragaju za nestalim mladićem na Visovačkom jezeru. Pretražuje se čamcima i dronovima, a ronilac pregledava područje oko otoka na Visovačkom jezeru. Na trerenu su i potražni psi. U potragu su uključeni djelatnici NP Krka i Mup RH sa čamcima.

28.03.2018. srijeda

Danas će se pretraživati šire područje oko otoka Visovca uz obalu i dalje prema Skradinskom buku, a u pretragu je uključeno 20 ljudi i četiri plovila.

Na terenu je 10 pripadnika HGSS-a iz Stanica Karlovac, Split i Šibenik koji jezero pretražuju pomoću bespilotne letjelice i sonara. U potragu su cijelo vrijeme uključeni potražni timovi sa psima i ronioci. Pretragu otežava dubina jezera koja je na mjestima i do 20 metara i sama konfiguracija dna jezera.

Osim snaga HGSS-a na terenu su i članovi DVD-a Dubravica, djelatnici NP Krka, policija i ronioci na dah.

27.3.2018. utorak

Danas će se pretraživati šire područje  oko otoka Visovca prema Skradinskom buku. U potragu su danas, uz policijske službenike kriminalističke, temeljne policije i brod pomorske policije, uključeni pripadnici Ministarstva obrane sa svojim brodom, koji će sonarom pretraživati podvodno područje. 

Osim njih u potragu su uključeni ronioci Specijalne policije Split i Antiterorističke jedinice Lučko, pripadnici HGSS - ronioci i terenski djelatnici s brodom, dronom i psima, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice djelatnici Nacionalnog parka sa svoja dva broda

26.3.2018. ponedjeljak

Potraga za maloljetnikom na području Visovačkog jezera i dalje traje. Na terenu je 12 pripadnika HGSS-a iz Stanica Split, Ogulin i Šibenik, također u potragu su uključena i 2 potražna psa. Osim HGSS-a u potragu su uključeni vatrogasci i specijalna Policija sa svojim roniocima. Tijekom dana u potragu sonarom će se uključiti pripadnici Ministarstva obrane i djelatnici privatne tvrtke iz Splita.

25.3.2018. nedjelja

Na području Visovačkog jezera na rijeci Krki došlo je do prevrtanja čamca, nakon čega jedna maloljetna osoba nije isplivala na površinu. Na terenu je 18 spašavatelja, iz 4 stanice, te jedan potražni tim sa psom, koji čamcima i s obale pretražuju područje. U potrazi sudjeluju ronioci specijalne Policije iz Splita uz 6 ronioca HGSS-a. Koristi se i dron JVP Šibensko-Kninske županije za pretragu iz zraka.

24.3.2018. subota

Oko 18 sati na dežurni mobitel HGSS Stanice Šibenik zaprimljena je dojava o prevrtanju čamca sa 4 osobe na području Visovačkog jezera pri čemu jedna osoba nije uspjela isplivati na površinu. Na teren je već nešto prije 19 sati izašlo 6 spašavatelja Stanice sa 3 potražna psa.

 

 
0
KOMENTARI: