Međunarodna vježba ljetnih tehnika spašavanja

 

 

Kao svoju redovnu djelatnost članovi HGSS stanice Šibenik održali vježbu ljetnih tehnika spašavanja.

 

  21.05.2023, 18:40   •     HGSS Stanica Šibenik

Ovog vikenda, točnije u subotu 20.05. na Promini u organizaciji HGSS stanice Šibenik održana je vježba ljetnih tehnika spašavanja. Uz 22 spašavatelja domaćih snaga u vježbi je sudjelovalo 12 spašavatelja iz BiH i to iz stanice Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije što je ovoj vježbi dalo međunarodni karakter.

Scenarij vježbe zamišljen je kao spašavanja dvoje penjača koji su doživjeli nezgode na tridesetak metara visokoj stijeni. Za to su izrađena sidrišta te dvije linije za spuštanje unesrećenih u podnožje stijene te jedna linija za podizanje istih na sigurno odakle su kosim transportom prebačeni do Pl. doma. U vježbi su korištena sva znanja,sredstva i tehnike kojima se spašavatelji služe u stvarnim situacijama. Analizom same vježbe zaključeno je da su spašavatelji spremni odgovoriti bilo kakvom izazovu iz ove domene djelovanja.

Još jednom treba naglasiti dobru suradnju sa GSS HBŽ sa kojima dijelimo preko 150 kilometara granice na planinama Dinari i Kamešnici gdje bi u slučaju bilo kakvih nesreća trebali zajedno djelovati.

 

 
0
KOMENTARI: