Dvije akcije u jednom danu

 

 

Od strane PU Šibensko-kninske došao je zahtjev za pomoć prilikom izvlačenja tijela utopljenika. Nakon završene akcije dolazi poziv o ozlijeđenom lovcu kod Evrenika.

 

  15.10.2018, 07:08   •     HGSS Stanica Šibenik

Na zahtjev PU Šibensko-kninske, Stanica se odazvala u pomoći izvlačenja tijela utopljenika čije je tijelo isplivalo na površinu u blizini plaže Guberine u blizini Šibenskog mosta. Pretpostavlja se da je riječ o nepoznatom skakaču sa šibenskog mosta od 21. rujna 2018. godine. Tijelo je locirano još jučer u kasnovečernjim satima. A zbog nemogućnosti preuzimanja tijela morskim putem pristupilo se izvlačenju kopnenim putem pomoću mariner nosiljke. U 10:15 tijelo je predano pogrebnom poduzeću na prvoj pristupnoj lokaciji. U akciji je sudjelovalo 6 članova Stanice Šibenik.

Isti dan, u subotu 13. rujna 2018. u 11:00 dolazi poziv Centra 112 o ozlijeđenom lovcu te odmah po zaprimljenoj dojavi upućujemo prema Erveniku. Lovac ima ubodnu ranu noge koja krvari. Kolege lovci pristupaju zaustavljanju krvarenja i improviziranim nosilima kreću u izvlačenje lovca. Na putu prema Erveniku se diže helikopter s letačima spašavateljima zbog procjene teškog transporta koja bi se trebala odvijati do prvog prohodnog makadama, kao i ozbiljnosti ozljede i bolova koji unesrećeni trpi. Po dolasku na teren saniramo ozljedu te se ozlijeđenog prebacuje helikopterom do Splita.

 

 
0
KOMENTARI: