Dvije akcije Stanice Šibenik na širem području Knina

 

 

Pomoć zalutalom planinaru na Dinari koja je završila uspješno i potraga za starijom ženskom osobom na području Plavnog koja je završila pronalaskom tijela.

 

  22.01.2019, 14:13   •    

U ponedjeljak 21. siječnja 2019. godine u 10:00 sati na dežurni telefon dolazi dojava MUP Policijske postaje Knin o planinaru koji je krenuo od planinarskog doma na Brezovcu, Dinara prema Kninu. Policiju je nazvala supruga planinara da je davno krenuo, nema signala i najvjerojatnije zalutao. Petorica spašavatelja Stanice Šibenik sa zimskom opremom, kreće prema planinarskom domu, a nakon nekog vremena kada se uspostavio mobilni signal planinar se javlja i informira da je skrenuo sa ceste i ide kroz šumu te ubrzo izlazi na cestu i dolazi do vozila spašavatelja. Time je ova akcija sretno završila s obzirom na vremenske uvjete na terenu.

Isti dan, samo nekoliko sati nakon uspješne akcije, dolazi poziv o nestaloj ženskoj starijoj osobi koja živi sama na području Plavnog za koju je u nedjelju primijećeno da nije u svom domu. S obzirom da se osoba nije pronašla u okolici svoga doma, zatražena je 21.1. pomoć Stanice Šibenik. Na teren hitno izlaze spašavatelji Stanice Šibenik Ispostave Knin te potraga traje do kasno u noć. Traženje otežavaju teški vremenski uvjeti, snježne padaline i mrak. Rano danas na teren izlazi 8 članova Stanice Šibenik s dva potražna psa i zajedno sa policijom i mještanima pretražuju teren. Nešto prije podne, tijelo nestale pronađeno je 300tinjak metara od kuće na zaraslom terenu u obližnjem potoku. Djelatnici policije ostaju na terenu do dolaska mrtvozornika, a spašavatelji Stanice Šibenik vraćaju se u bazu. 

 

 
0
KOMENTARI: