Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja 2018

 

 

HGSS Stanica Šibenik sudjelovala u pripremama i svečanom postrojavanju povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dana hrvatskih branitelja.

 

  09.08.2018, 10:03   •    

Članovi HGSS Stanice Šibenik, zajedno s mnogobrojnim pripadnicima MORH-a, sudjelovali su u pripremama Kninske tvrđave za nastupajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dana hrvatskih branitelja od 30. srpnja do 2. kolovoza 2018. godine.

Četiri dana, u nemilosrdnim ljetnim uvjetima žege i sunca, uz pomoć užeta, te koristeći opremu i tehnike za spašavanje u stijenskim i speleološkim uvjetima, čistili su zidine tvrđave, odstranjivajući žbunje i granje s teško dostupnih dijelova tvrđave. Tom prilikom članovi Stanice poklonili su i jarbolu na kojem se vijori hrvatska zastava novo ruho. Odstranjena je stara škripajuća kolotura i zamijenjena novom, a jarbol je svježe obojan.

Kao zahvalu za volontiranje, Grad Knin i Tvrđava Knin od sada omogućuju svim članovima HGSS-a uz predočenje važeće članske iskaznice HGSS-a besplatan ulazak na tvrđavu.  

Dan uoči proslave i na sam Dan, članovi HGSS Stanice Šibenik sudjelovali su u svečanom postrojavanju vojnih i interventnih snaga na tvrđavi. 

 

 
0
KOMENTARI: