Četverodnevna potraga u Jadrtovcu

 

 

Dana 12.06.2019. u večernjim satima HGSS Stanica Šibenik dobiva dojavu da je na području Jadrtovca kraj Šibenika nestala starija muška osoba (84).

 

  19.06.2019, 16:01   •     HGSS Stanica Šibenik

Dana 12.06.2019. u večernjim satima HGSS Stanica Šibenik dobiva dojavu da je na području Jadrtovca kraj Šibenika nestala starija muška osoba (84). Prema saznanjima osoba je dementna i često odluta od kuće. Na teren odmah izlazi 9 spašavatelja sa dva potražna tima te bespilotnom letjelicom opremljenom termovizijskom kamerom i u suradnji sa policijom pregledavaju okoliš kuće i naselja te polja i vrtove  u blizini. Traži se do 3 sata ujutro te se nastavlja 13.06 s prvim zrakama sunca . U potragu se uključuje i helikopter  HRZ. Tokom dana u potragu se uključuju spašavatelji iz raznih stanica i potraga se završava kasno u noć.

14.06 potraga se nastavlja te se uz teren  pregledava i obližnje jezero ali nema uspjeha.

15.06 dalje se traga za osobom i u večernjim satima osoba je pronađena  nedaleko od kuće u jami obrasloj žbunjem i makijom. Osoba je dehidrirana te je  zbrinuta od strane HGSS-a i HMP te prevezena u bolnicu. U akciji tokom 4 dana sudjelovalo je nekoliko desetaka spašavatelja sa nekoliko potražnih timova te bespilotnih letjelica.

 

 
0
KOMENTARI: