Burna noć za HGSS Stanicu Šibenik

 

 

U večernjim satima ponedjeljka 07.10.2019. na službeni telefon Stanice stigao je poziv centra 112 da je u selu Oćestovo nestala žena.

 

  08.10.2019, 11:27   •     HGSS Stanica Šibenik

U večernjim satima  ponedjeljka 7. 10. 2019. na službeni telefon stanice stigao je poziv centra 112 da je u selu Oćestovo nestala žena. Na teren izlazi 11 spašavatelja  te pretražuju selo, okolne putove, napuštene kuće i bunare. Potraga traje do kasno u noć te se spašavatelji vraćaju kućama, no uskoro na dežurni telefon dolazi novi poziv o još jednoj izgubljenoj starijoj muškoj osobi na području Rogoznice točnije Sapina Doca. Spašavatelji se prebacuju na drugi kraj Šibensko-kninske županije te nadomak sela susreću dva spašavatelja iz HGSS Stanice Split koji su se uputili na potragu u Oćestovo ali su zbog hitnosti situacije preusmjereni na ovu. Spašavatelji  ubrzo dobivaju informaciju da je osoba pronađena živa u masliniku. Uskoro stižu na mjesto pronalaska gdje zatiču mještane i unesrećenu osobu koja  je iscrpljena, pothlađena te je imala ogrebotine po tijelu. Odmah se pristupa zbrinjavanju i utopljavanju  te se čeka tim HMP koji ubrzo stiže. Oni preuzimaju daljnju brigu o unesrećenom, a cijela akcija završava u 01:30.

Potraga za nestalom osobom u Oćestovu  nastavila se 8. 10. 2019. u ranim jutarnjim satima kad na teren izlazi 15 spašavatelja sa dva potražna tima i jednom bespilotnom letjelicom. Dobrom koordinacijom i temeljitom pretragom terena osoba je ubrzo pronađena živa te je zbrinuta i predana timu HMP, a spašavatelji  konačno mogu na zasluženi  odmor.

 

 
0
KOMENTARI: